top of page
Screen Shot 2018-09-12 at 9.37.36.png
Autamme naisia Ugandassa

Afikassa yhteistyökumppanimme on ollut vuodesta 2017 lähtien Pentecostal Churches of Uganda. Työntekijämme Jenifer Nakaziba on vuonna 2015 valmistunut psykososiaalisen työn kouluttaja, joka on sitoutunut myös vapaaehtoistyöhön. Jenifer on luonut kontakteja eri yhteisöihin, seurakuntiin ja sidosryhmiin. Hänen vastuullaan on psykososiaalisen tukiohjelman suunnittelu ja toimeenpano. Jenifer toimii myös virkailijana Ugandan hallituksen palveluksessa.

Jenifer ymmärtää näitä sorrettuja naisia hyvin. Hänen sydämensä sykkii heidän auttamisekseen, koska hän on itse joutunut kulkemaan samoja polkuja. Näin Jenifer kertoo:

”Olen iloinen, että saan olla äänenä niille äänettömille nuorille tytöille, jotka on raiskattu, joita on käytetty seksuaalisesti hyväksi tai jotka ovat joutuneet perinteisen afrikkalaisen silpomisriitin uhreiksi. He ovat naisia, jotka tuntevat, ettei kukaan kuule, ja jotka kokevat, että heidät on unohdettu.”

Naisena oleminen ei ole Ugandassa helppoa. Nainen kantaa siellä päävastuun lapsista ja kodista. Jenifer haluaa antaa afrikkalaisille naisille sellaisia elämän eväitä, että naiset uskaltaisivat astua ulos niistä ahdistavista tilanteista, joissa he ovat olleet jo vuosien ajan. Jenifer opettaa sorretuille naisille heidän oikeuksiaan. Naisille tarjotaan tukea, ja sen saatavuus varmistetaan ns. ”matalan kynnyksen” periaatteella. Jenifer vierailee myös perheiden luona ja kouluttaa psykososiaaliseen työhön uusia avainhenkilöitä.

Jennifer ja Anne.JPG
Jenifer ja poika.JPG
Naisia koulutetaan.JPG
Nainen_ja_käsityöt_-_Uganda_2018.jpg
Sacha - Uganda 2018.jpg
Jenifer kouluttaa 3.JPG
Jenifer kouluttaa 1.JPG
Ugandalainen ompelija.JPG
PSS Coordinator Uganda Jenifer valmistau
Jenifer PSS Coordinator Uganda.jpg
Jenifer_tapaa_orpo_lapsia,_yksi_heistä_a
Jenifer ja poikansa 2018.jpg
Teaching on Child Protection & Childrens
bottom of page